Jacob Mispelblom

Mijn favoriete voorvader: Jacob Mispelblom

Jacob Mispelblom - portret - coll. gelderland (Small)

Jacob Mispelblom, zonder Beyer, werd geboren in 1696. Zijn vader Henricus was predikant in het Zeeuwse plaatsje Waarden. Zijn moeder Marie van Eysden was dochter van Johannes en Heiltje Beyer. Zij kregen twee kinderen, een jongen en een meisje, Jacob en Johanna Maria. Moeder Marie overleefde de geboorte van haar dochter niet in 1700. De dochter zelf was zwak en overleed in 1704. Op 29 januari 1702 was vader Henricus op 42 jarige leeftijd overleden.
Jacob was wees. Gelukkig werd er goed door hem gezorgd door de beide ooms Jean en Jacob Beyer. Vermogende vlaskooplieden en leden van de vroedschap in Rotterdam en beide kinderloos. Jacob kon studeren in Leiden en trouwde Johanna Grimes. Ze kregen een zoon en twee dochters.

Waarom is Jacob mijn favoriete voorvader?
In onze familie stamboom was Jacob de enige die ons geslacht voort kon zetten. Andere toenmalige takken Mispelblom waren al uitgestorven.  Als Jacob het niet gered zou hebben, zouden wij allen, nakomelingen van Jacob, er nooit zijn geweest.
Reden genoeg om hem tot mijn favoriete voorvader te benoemen.

Een andere reden is dat hij de eerste Mispelblom was die ook Beyer in zijn naam kreeg. Maar dat is een ander verhaal. Hoe Mispelblom aan Beyer komt.

Klik op deze link om het filmpje over Jacob te zien.

 

Advertentie

1 gedachte over “Jacob Mispelblom”

  1. Geachte Heer, Ik heb U site gevonden in een zoektocht naar Jacob Mispelblom Beyer Heer van Zuid Scharwoude. Wij zijn op zoek naar een afbeelding of schilderij van de volgende namen:
    Jacob Mispelblom Beyer (1725-1810) , Jan Jacob Mispelblom Beyer (1725-1810), Hendrik David Mispelblom Beyer (1795-1880) ,Hendrik A.D. Mispelblom Beyer (1895-1979)
    Wij maken een boek over Zuid Scharwoude de land en veldnamen en de belangrijkste historie over en wel en we van deze plaats.

    En bij het uitreiken van het boek speelt dit ook een zeer belangrijke rol, namelijk de verandering in de tijd tot nu een burgemeester en wethouders en de Schout en schepenen tot de Heer van het dorp.

    wij vragen om U medewerking in deze Stichting COOG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s